icon-arrow-right
HomeOver onsDuurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzame verhardingen

Duurzame verhardingen dragen bij aan de mobiliteit in Nederland.

Betonverhardingen hebben uitstekende eigenschappen om de huidige en de toenemende verkeersintensiteiten te kunnen weerstaan. De op juiste wijze ontworpen en uitgevoerde betonverhardingen gaan tientallen jaren mee en behoeve geen of nauwelijks onderhoud. Er moet namelijk niet alleen gekeken worden naar de aanlegkosten, maar ook naar de onderhoudskosten over langere termijn.

Geen onderhoud betekent minder files, minder overlast en daardoor lagere maatschappelijke kosten. Betonverhardingen zijn milieuvriendelijk, omdat met gerecyclede materialen gewerkt kan worden en de constructie zelf ook gerecycled kan worden. Daardoor zijn minder natuurlijke grondstoffen nodig, hetgeen gunstig is voor het milieu. De aanleg van beton behoeft geen verwarming.

 

Milieu

Beton is een natuurlijk materiaal dat onder zware belastingen en bij hoge temperaturen zijn vorm behoudt. Niet alleen voor zwaar verkeer, maar ook voor licht verkeer is beton een goede keuze. Beton wordt ook toegepast wanneer zware milieu-eisen worden gesteld, bijvoorbeeld als een verharding vloeistofdicht moet zijn.

 

Betonverhardingen hebben een lange levensduur van vijftig jaar of meer en genieten weinig onderhoud. Beton overbrugt gemakkelijk zettingverschillen in de ondergrond en voorkomt het opdrukken van de verharding door wortels van naburige beplanting.

 

+