icon-arrow-right
HomeNieuws Rotondes Steenbergen A4

Rotondes Steenbergen A4

Actueel

Steenbergen - 3 rotondes in beton


In opdracht van MNO Vervat realiseert BKB Infra 3 rotondes van beton. De rotondes maken onderdeel uit van het project A4 Steenbergen, waarbij de ontbrekende schakel van de A4 tussen Halsteren en Dinteloord wordt aangebracht.


 

Rotonde Steenbergen

Uitvoering

In januari zijn de werkzaamheden opgestart en inmiddels is er zo’n 2,5 kilometer betonband getrokken en ruim 600 m2 rammelstrook voorzien van printbeton. Daarnaast hebben de medewerkers van BKB Infra de aanrijpoten gerealiseerd welke een oppervlakte beslaan van zo’n 2.000 m2. Voor de drie rotondes is ongeveer 150 ton wapeningsijzer nodig.

In week 14 zijn de rijlopers van de twee turbo-rotondes worden gerealiseerd met behulp van een slipformpaver.  De foto’s geven hiervan een goede impressie. Zodra de resterende 4.500 m2 betonverharding is aangebracht, rest enkel nog het aanbrengen van printbeton in de middengeleiders en het machinaal trekken van een overrijdbare scheidingsband tussen de twee rijbanen van de turbo-rotondes.
De werkzaamheden zijn gepland middels de LEAN methodiek en conform planning zullen de drie rotondes van beton medio mei worden opgeleverd en in gebruik genomen.

+