icon-arrow-right
HomeNieuws Rondje beton in Amersfoort

Rondje beton in Amersfoort

Actueel

Afgelopen week is door BKB Infra in Amersfoort een rondje beton gerealiseerd. De rotonde is gelegen in de Laan der Hoven in de gemeente Amersfoort op een project van KWS en is in het centrum van de rotonde uitgevoerd in een vezelversterkte variant.

 

Duurzame betonconstructie en onderhoudsarm

De keuze voor deze vezelversterkte toepassing is geënt op het meer duurzaam uitvoeren van de betonconstructie. Hierin was in het bestek namelijk een behoorlijke hoeveelheid wapeningsstaal voorzien.

 

In de middengeleiders is een betonconstructie gerealiseerd, waarbij een BSS-motief is aangebracht. Daarnaast zijn er op de rotonde een tweetal lijnconstructies gerealiseerd met behulp van de slipformtechniek. In het hart van de rotonde is een insitu trottoirband gerealiseerd met een straal van R=4. Ook de rotondeband met een straal van R=7,5 is uitgevoerd met behulp van de slipformpaver welke op 3D draait.

 

De rammelstrook tussen deze lijnconstructies is uitgevoerd in een vijfentwintig centimeter dikke betonconstructie voorzien van een cobblestonemotief met krimpvoegen hart op hart van circa drie meter.

 

Het eindresultaat is een onderhoudsarme constructie met een lange levensduur en daarmee is de cirkel weer rond.

 

 

+