icon-arrow-right
HomeNieuws Machinaal aangebracht beton op snelfietsroute een feit

Machinaal aangebracht beton op snelfietsroute een feit

Actueel

Nadat enkele weken geleden het eerste beton handmatig is verwerkt op de snelfietsroute F28, zijn ook de eerste meters machinaal aangebracht fietspad een feit.

Betonfietspad

In de bosrijke omgeving aan de Monnikenboschweg in Soest laveert een vier meter breed betonfietspad tussen de bomen door. De betonconstructie is twintig centimeter dik uitgevoerd, waarmee een robuuste constructie ontstaat. De toplaag is afgewerkt met een bezemstreek om de benodigde stroefheid te realiseren. Als finalehandeling zijn er glasparels ingestrooid, waarmee het oppervlak een bepaalde reflectie geeft. 

 

Begin volgende maand zal het eerste deel worden opgeleverd.

Snelfietsroute F28

KWS werkt momenteel aan de realisatie van de snelfietsroute F28. De snelfietsroute komt tot stand door het aanleggen van nieuwe fietspaden, het verbreden van bestaande fietspaden, het asfalteren van bestaand wegdek, het verwijderen van obstakels voor fietsers en het aanbrengen van herkenbare belijning, bewegwijzering en verlichting. De route wordt ongeveer 19 kilometer lang en vormt een verbinding tussen de binnenstad van Utrecht en de binnenstad van Amersfoort.

+