icon-arrow-right
HomeNieuws Binnenhaven een robuste betonweg

Binnenhaven een robuste betonweg

Actueel

De Binnenhaven is een weg op de landtong van het Bedrijfsterrein Enschede West. Aan deze weg zijn in hoofdzaak recyclingbedrijven gevestigd met veel aan en afvoer van zware materialen. De gemeente Enschede zette een E&C contract in de markt, na een voorafgaande selectie procedure benaderde de lokale NTP Groep, BKB Infra om in nauw en gezamenlijk overleg invulling te geven aan een verhardingsoplossing in beton.
Na het doorrekenen van constructieve varianten is uiteindelijk gekozen voor een ongewapende, verdeuvelde betonverharding met een breedte van 7 meter en een dikte van vijfentwintig centimeter.  De aanneemsom voor het aanleggen van de betonverharding bedraagt ruim vierhonderdduizend euro. De betonverharding is in vier werkdagen aangebracht.
Bereikbaarheid
Om de bedrijven aan de Binnenhaven tijdens de aanleg en de uitharding van de beton bereikbaar te houden, is aan weerszijde van het tracé van de betonbaan een tijdelijke asfaltbaan aangelegd.
De keuze voor beton heeft een duurzame achtergrond, de betonverharding kan circa 50 jaar mee. In de loop van 2014 zal het definitieve profiel, compleet met kantopsluitingen, bedrijfsinritten, groen afwerkingen en de keerlus aan het einde van de Binnenhaven om het vrachtverkeer daar te laten keren.

+